U PORODILIŠTU U PASJANU DO SADA JE OVE GODINE ROĐENA 161 BEBA

U PORODILIŠTU U PASJANU DO SADA JE OVE GODINE ROĐENA 161 BEBA – Kosovsko PomoravLje i ove godine je oborilo raniji rekord po broju novorođenih beba u kalendarskoj godini. Meštani ovog kraja iz godine u godinu su brojniji, a rekorde obaraju od otvaranja ginekološkog odeLjenja 2015. godine.

Glavi tehničar Zdravstvenog centra u Pasjanu Sreten Trajković rekao je za medije da je ove godine do danas rođeno više beba nego u 2020. godini.

„Radujemo se što možemo da podelimo podatak da je do sada rođena 161 beba, što je za 20 više novorođenčadi nego u prošloj godini. Već sada možemo reći da će biti i više beba, jer na našem odelјenju ima još trudnica čiji se porođaji očekuju pre kraja godine”, rekao je Trajković.

On je dodao i da od otvaranja porodilišta pre šest godina svake godine iz Pasjana stižu vesti o sve većem broju novorođene dece.

„Svake godine naš godišnji izveštaj pokazuje da obaramo rekorde i to nam imponuje. Trudnice iz Štrpca koje su ranije odlazile na porođaj u Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu sada su naše pacijentkinje i to pokazuje da lјudi imaju poverenja u naš tim koji je danonoćno posvećen svom poslu”, rekao je Trajković, prenosi Tanjug.

Poseban dan za radnike Zdravstvenog centra Pasjane je bio drugi avgust kada je oboren rekord u broju porođaja u jednom danu. „Tada je rođeno osam beba i možemo reći da je taj datum poseban praznik kako za roditelјe tako i za radnike na Odelјenju ginekologije u Pasjanu”, naveo je Trajković.

Prema njegovim rečima, na Odelјenju ginekologije rade lјudi koji su predani posvećeni svom poslu, a najveću pomoć imaju od Ministarstva zdravlјa Srbije i Kancelarije za KiM, koji su uvek tu za sve ono što je potrebno za nesmetano funkcionisanje ne samo ovog odelјenja, već čitavog Zdravstvenog centra u Pasjanu.

Porodilište u Pasjanu otvoreno je 14. januara 2015. godine prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Opremanje odelјenja, nabavka potrebnih sredstava i adaptiranje prostorija završeni su do 19. avgusta 2015, a 20. avgusta u Pasjanu je rođena i prva beba, podseća portal.